گفتوگوگردان: مریم یارام احمدی
در این نوبت گفتوگو با هنرمندان، در خدمت راشد جلا کاکر، شاعر، خوشنویس و نویسنده قرار داریم و میخواهیم با وی آشنا شده و از گفتههایش بهرهمند شویم. آقای جلا عضو کانون «شعر دانشگاه» است و نیز غزلهای ناب و خواندنی سروده است.
آقای جلا تشکر از اینکه حاضر به گفتوگو شدید .در آغاز میخواهیم در مورد خودتان بگویید.
راشد جلا کاکر هستم. در ولایت کندز به دنیا آمدهام. ۲۰ سال سن دارم و درحال حاضر در رشتهی اقتصاد درس میخواهم.
خوانندهها میخواهند بدانند از چه زمانی به شاعری رو آوردهاید؟
راستاش من پیش از شعر سرودن، به خوشنویسی میپرداختم. برای اینکار، تلاش داشتم که متنها و شعرهای ناب را روی ورق نقش کنم و همین دلیل سبب شد سراغ کتابهای شعری از جمله آثار حافظ، مولانا، بیدل و صدها شاعر برتر دیگر بروم. همینطور که بیت بیت آنها را با دقت و شوق خطاطی میکردم، ذوق شعری نیز در من شکوفه میکرد و از ترکیب قشنگ وزن و قافیه خوشم میآمد.
تا جاییکه من فهمیدم، خوشنویسی و طبع هنری خودتان شما را بهسمت شعر کشیده، همچنان شنیدم که شما از یک فامیل هنرمند میآیید، در اینباره و شروع خوشنویسیتان معلومات دهید.
هنر خوشنویسی را از پدر مرحومم به ارث بردهام. با آنکه متاسفانه زمانیکه در قید حیات بودند، فرصت پیدا نکردم نزدش تمرین کنم، اما نسبت علاقهای که به این هنر فاخر داشتم، چهار سال پیش شروع کردم و خوشبختانه پس از تلاشهای بیوقفه به این مرحله رسیدم.
در مورد انگیزه شاعرشدنتان گفتید، حالا میخواهیم بدانیم چه چیزی سبب شد شعرهایتان جایگاه ویژهی خودش را پیدا کند؟
پیشرفت عمدهی شاعریام را مدیون کانون شعر دانشجو هستم. در این کانون فنون ادبی (بهویژه شعری) را فراگرفتم. خوشحالم که در جمع دوستان شاعر قرار دارم و تشکری خاص میکنم از استاد ضیای رفعت که کانونی به این خوبی را برای شاعران جوان ایجاد کرده است.
الگویتان در عرصهی هنر کیست؟
الگوی شعریام حضرت بیدل است و در خوشنویسی پدر مرحومم یگانه الگویم میباشد.
بهعنوان شاعر خوشسلیقه و جوان، محتوای شعریتان را کدام موضوعها تشکیل میدهد؟
شعرهایم دربرگیرندهی موضوعات عاشقانه، فلسفی و میهنی است.
در آخر میخواهم بپرسم راشد جان پنج سال بعد در کجا قرار خواهد داشت؟